Levensverhaal Wouter Pieter Harten (1891)  2e deel

 

In December wordt hun dochter Zus geboren. Iet vertelde dat Zus haar kiel in Holland was gelegd en dat ze in Indië te water was gelaten.

Na terugkomst verandert Wout nog al eens van baan en maakt promotie.  In 1929 woont het gezin in Weltevreden. Daar vermeldt het telefoonboek Wout met het beroep Boekhouder. 1e kl.  bij Baggerwerken. (Boekhouder 1e kl. B.O.W.)

Daarna is Wout Thresaurier bij de Weeskamer  te Medan (Ca 1934 -1939) en vervolgens Ambtenaar bij de Stichting Administratie Indische Pensioenen.

25. Medan, Malakkastraat (1938) Zus,Guus,Iet,Wout (John in Holland)scannen0007
Medan, Malakkastraat (1938) Zus,Guus,Iet,Wout (John is in Holland)                          

Op 17 Augustus 1932 gaat de familie weer op verlof naar Nederland. Deze keer met de Baloeran naar Rotterdam. Op 16 September komt het hele gezin in Den Haag eerst op Heliokorpstraat 54 en daarna op Van Hogenbeekstraat 61 wonen.

Op 12 Juli 1933 vertrekken zij weer met de “Johan van Oldenbarnevelt” van Amsterdam naar Batavia.

 

In 1940 vieren Wout en Iet hun 25-jarig huwelijksfeest. Een groots feest dat enkele dagen duurt met zeker twee feestelijke bijeenkomsten. We vinden 2 foto’s waar zij met hun gasten en veel bloemstukken op staan. Op de foto’s missen we hun zoon John. Hij zat toen waarschijnlijk al bij de KNIL, Rudi Florentinus studeerde in Nederland. De 1e foto Wout, Iet en 2 kinderen samen met de familie Florentinus die bij hen logeerde.

 

1. August Florentinus,Zus,Guus,Marie, Oma Flort.,Els Flort.,Wout,Bet Flort.-von Holt en Fred Flort. (2)

L>r:August(Augi) Florentinus,Zus,Guus,Iet,Oma Flor.,Else Flor.,Wout, Bet Flor.-von Holtz en Fred Flor.

 

1a. Wout en Iet 25j getrouwd 1941 

Foto met alle vrienden van heinde en ver, die onderdak vonden bij familie in Batavia

l>r: (zittend) Fred, Zus, Else, Guus(achter hen) Wout, Iet,Oma(achter Guus) Bet Flor.(achter haar) Augi Florentinus

 

Hoe Wout en Iet de oorlog zijn doorgekomen weten we (nog) niet. Na de oorlog komen zij in 1946 naar Den Haag. Daar vieren zij hun 40-jarig huwelijksjubileum.
                                                                          Fam. W.P.Harten-flo 40 jHuwelijksreceptie van Iet en Wout

Wanneer Iet in 1966 overlijdt wonen ze in  Den Haag op Boreelstraat 11.

Als Wout 12 jaar later op 87-jarige leeftijd overlijdt woont hij in de Serviceflat Haghestein, Waldeck Pyrmontlaan 841 in Den Haag. Bij die gelegenheid verschijnt er een In Memoriam over hem. Daarin staat dat hij in het ziekenhuis Leyenburg is overleden. En ook dat hij samen met zijn vrouw en dochter tot de kleine groep van oprichters van de vereniging “Onze Toevlucht” behoorde. Nadat Iet is overleden heeft Wout nog menig maal de wintermaanden in Spanje doorgebracht. De laatste jaren voor zijn dood nam zijn gezichtsvermogen sterk af. In zijn Crematiedienst ging Ds. Van Vessem toen Wout op 23-11-1966 te Nieuw Eykenduynen, Den Haag werd begraven. Iet en Wout liggen in graf. E-826. De grafrechten van dit graf zijn echter vervallen. De laatste rechthebbende was mevrouw J.M. Harten. Zij is overleden in 1998. Voor het herstel van de grafrechten kan een offerte worden opgemaakt.